Navigation


Hier vindt u nieuws van Zepplinn.

aanmelden nieuwsbrief: info@zepplinn.nl

Volg ons op Facebook

Nieuws

 

Dag mooi lief mens,

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een Zepplinn nieuwsbrief de deur uitdeed.
Het is qua activiteiten een stuk minder druk sinds het ongeluk op 8 juli 2017 en dit zal ook nog wel even zo blijven. Daarom geef ik graag een update over de stand van zaken omtrent mij en mijn herstel. En natuurlijk ook over wat er wel op de agenda staat.
Sinds 10 weken ben ik nu aan het revalideren in de st Maartenskliniek en daar voel ik mij enorm gesterkt in het proces waar ik nu sta.
Eindelijk hulp van vakbekwame en bijzonder warme mensen.
2 maal per week ben ik daar onder behandeling van fysiotherapeut, ergotherapeut, bewegingsagoge, maatschappelijk werkster, psycholoog en revalidatiearts.
Een heel scala dus van deskundige hulp.
Gelukkig zit ik nog steeds in een stijgende lijn van herstel en de verwachting is dat ik nog een heel eind kan winnen maar dit alles kost tijd en geduld.
Dit vraagt geduld van mijn kant en vaak ook van jullie kant.
Er zijn een paar dingen echt wezenlijk anders geworden in mijn bestaan zowel fysiek als mentaal en zakelijk.
Ik heb de behoefte dit in deze nieuwsbrief uit te leggen zodat jullie ook weten wat er nu precies aan de hand is met mij en hoe hiermee om te gaan zodat het voor ons beiden makkelijker wordt.
De klachten die ik heb zijn burn out gerelateerd.
Dit komt omdat mijn lijf direct na het ongeluk in de overleef toestand is gekomen, na 3 weken in Zwolle Isala ziekenhuis en daarna 3 weken UMC Radboud gelegen was al heel stressvol. Daarna door Radboud naar huis gestuurd en nogal aan mijn lot over gelaten….wel naar huis…maar hoe dan te revalideren? Wat en hoe dit te doen? Daar was geen communicatie over. Nog zeker drie maanden met grote wonden thuis gelegen en vooral afhankelijk van anderen. Niet mijn sterkste kant. Bed in de woonkamer en dagelijks verzorging van mensen van de buurtzorg. Top! Maar wel op mijzelf aangewezen. Doordat Ab ook gewond was geraakt, had ik gelukkig de beste mantelzorger die ik mij wensen kon om mij heen…maar ook hij heeft een ongeluk gehad….was ook gewond en moest ook herstellen…tjonge wat een klus hebben we geklaard! Ik kon echt niets! Had grote wonden aan mijn been en alles wat links zit was gebroken….psychisch boos en zeer emotioneel, bang in het verkeer…alles wat ik ooit kon…en nu niets meer…niets…totaal afhankelijk en niet wetend hoe het herstel zal verlopen….überhaupt hoe doe je dat herstellen?? Geen handboek mee gekregen..was een moeilijk traject.
Het Isala ziekenhuis Zwolle liet mij terug komen op controle. Men was daar verbaasd dat ik nog niet in de St Maartenskliniek aan de revalidatie was begonnen. Zij hebben mij aangemeld en dank zij hen kon ik een maand later gelukkig daar terecht.
Hoe ziet er dan nu, 10 maanden later bij mij uit?
Lastig is mijzelf in grotere groepen te begeven. Geluid is enorm storend in welke vorm dan ook, alles komt ongefilterd bij mij binnen.
Als ik in gesprek ben met iemand en er zijn andere mensen die ook praten, dan kost mij dit enorm veel concentratievermogen om dan de focus op het gesprek te houden.
Als de groep wel aandachtig is, dan helpt mij dit enorm. Belangrijk is om dan niet de ene vraag over de andere te laten buitelen. Informatie komt langzamer binnen en het duurt even om de juiste woorden te vinden. Geduld is dan een schone zaak…
Het telkens weer uitleggen van wat ik wel of niet kan is, hoe lief en aardig bedoeld, ook zeer belastend. De vraag of het uitkomt is dan helpend. Als ik een nee geef deze ook zonder uitleg respecteren. Weet dat het nooit persoonlijk bedoeld is!
Alles is weer opnieuw leren…opnieuw leren lopen, opnieuw leren fietsen, opnieuw leren afstanden afleggen en vertrouwen krijgen in mijn lichaam opnieuw leren communiceren omdat niets meer is wat het was…alles maar dan ook alles is anders…echt alles!
Daarbij is pijn ook een sterk beperkende factor. Ik heb hiervoor nog behoorlijk veel medicatie waardoor ik nog geen auto kan rijden. Concentratie en geheugen…zijn ook nog lang niet op orde. Ook kan ik nog geen boek lezen. Sinds kort gelukkig weer af en toe een column….lezen lukt weer. Hoera.
Ik ben gelukkig ook dankbaar met alles wat er nog wel is. Alle aandacht en hulp uit vele hoeken, die ik gekregen heb en nog krijg. De cursisten die gelukkig gebleven zijn en les konden krijgen onder de bezielende leiding van Jos Janssen. Sowieso wil ik Jos ook hierin speciaal noemen omdat hij veel werk heeft overgenomen. Dank ook aan mijn partner Ab Schottert.
Samen hebben we Zepplinn draaiende weten te houden. Wat wordt de tuin weer prachtig!
En hoe dan verder?? Hoe ziet mijn toekomst eruit? En hoe ziet de toekomst van Zepplinn eruit? Geen idee nog.
Vanmiddag las ik deze nieuwsbrief voor aan mijn ergotherapeut…. die brief had nog een voornemen dat ik in september weer een aantal cursussen zou willen geven….en zij zegt “moet je jezelf wel die druk opleggen??”
En lieve mooie mensen…zij heeft gelijk….hoe graag ik ook zou willen….ik kan niet in de toekomst kijken. Wat ik wel kan of nog steeds niet kan. Ik werk keihard aan mijn herstel en hoop dat ik in september wel weer wat kan….de tijd zal het mij en jullie leren. Ik ga jullie zeker op de hoogte houden. Jos zal bij voldoende deelname de cursussen wel weer geven.
Wat nog wel? Ik hoop jullie te zien:
Opening expositie cursisten.
+ Pinksterzondag en maandag
Open atelierdagen:
Dinsdagen: 8-15-22-29 mei vooraf opgeven via info@zepplinn.nl minimaal 4 deelnemers per dag.
Tijden 10.00 tot 15.00
Begeleiding: Jos van 10.30 tot 11.30 daarna vrij werken.
Kosten: 25 euro
Vakantie beeldhouwdagen:
27 juli tot en met 5 augustus.
Een of meerdere dagen mogelijk.
10.00 tot 16.30 uur
Begeleiding Jos
Kosten per dag 45 euro inclusief koffie en thee en zaterdag 4 augustus gezamenlijke maaltijd aan het einde van de dag. Aanmelden info@zepplinn.nl of 0651587368
Beeldhouwlessen
Aanvang begin september.
Maandag en woensdagavond
Dinsdag en donderdagochtend.
Aanmelden info@zepplinn.nl of 0651587368

 

Opleiding in kunst vormen en materialen.

De eerste Zepplinn opleiding in kunst vormen en materialen is van start gegaan. Je kunt instromen en het tweede half jaar in het najaar volgen. De lesblokken zijn zo opgebouwd dat dit mogelijk is.

Je leert aan de hand van gerichte opdrachten en oefeningen kennis maken met talrijke materialen en technieken.

Zoals voorstudies maken, moodbord, steen, diverse steensoorten, brons, mallen maken, machinaal werken, model boetseren. Iedereen werkt aan eenzelfde opdracht. Wel met persoonlijke vrijheden. Start van de opleiding woensdag 25 januari 2017.   9.30 uur tot 15. 00 uur.

Bestaat uit 27 woensdagen en 1 zaterdag. Kosten zijn €  980 euro exclusief materialen.

Masterclass.


Bedoeld voor mensen die net starten met ontwikkelen van creativiteit of juist al langer bezig zijn met creatieve werkvormen. Als je graag een verdiepingsslag wil maken en onderzoeken wat je thema is. De eerste twee lessen zullen vooral in het teken van dit onderzoek staan. Daarna gaan we de onderzoeksresultaten in materiaal naar keuze uitwerken. Hierin is alles mogelijk en staat ook het experiment voorop!Kosten € 65 per dag incl. materiaal, excl. steen

 

Houtbewerking!

Je werkt in een natuurlijk gevormd stuk hout.

Dit kun je zelf mee brengen. Gevonden langs de rivier als drijfhout of hout uit het bos… Informeer naar de data.
opgave info@zepplinn.nl

 

Er zijn ook stukken hout aanwezig. Zowel voor beginners als meer gevorderden.

Les wordt gegeven door Gerard Kessels.

Er wordt zoveel mogelijk buiten gewerkt dus warme kleding en schoenen aan. Neem je eigen gereedschap mee als je deze hebt. Dremel bv is handig.

Tuinontwerpen

Het is fijn om je buitenruimte goed in te richten op een mooie en functionele manier en daarbij de kosten zo laag mogelijk te houden.Het voorjaar is in aantocht is het aangewezen moment om je tuin te ontwerpen.Cursus bestaat uit 7 cursus avonden € 125Data tuinontwerpen: donderdagavonden 16-23 febr- 8-16-23-30 maart – 7 april.  Er worden ook huiswerk opdrachten mee gegeven.

Daarna kijken we hoe we wel of niet verder gaan en welke kosten hieraan verbonden zijn.Bel of mail voor een gratis gesprek: Marjo Wiltingh 06-51587368 info@zepplinn.nl

 

Mocht je graag een tuinontwerp willen, maar geen cursus willen doen, dan kun je beroep op mij doen als tuinontwerper

….een eerste gesprek is gratis!!

 

 

Alle cursussen zijn inclusief koffie, thee en gebruik van handgereedschappen.Exclusief: steen. Stenen zijn in voldoende maten en soorten aanwezig, prijzen variëren van 2.10 tot 3,50 per kilo.Bronsmaterialen komen per persoon nog in rekening.Tegels voor mozaïeken zijn € 1,30 per tegel en € 2 voor de rode tegels.Eventueel is er ook gereedschap te koop.U dient zelf zorg dragen voor stofkapje, beschermbril en werkkleding.

 

Wist u dat Zepplinn.

Ook steen en gereedschappen bij ons kunt kopen op afspraak.

Wist u dat we ook uw beeld in boetseerwas in brons gieten voor u? Dat we uw beeld ook op sokkels in steen, en ander materiaal kunnen zetten voor u? Dat we al uw laswerk voor brons kunnen doen? Reparatie en restauratie van kunstwerken.

Wist u dat wij: Kinderfeestjes en team uitjes verzorgen met allerlei creatieve mogelijkheden! Samenwerken met locale ondernemers om grote groepen ook met sportelementen kano, fiets en wandelingen te kunnen combineren!

Overnachtingshut hebben voor twee personen in onze lommerrijke tuin!

informeer ernaar.

 

Atelierverhuur met eventueel gebruik van galerie / serre en tuin.
Ons atelier is ook te huur voor docenten die les willen geven of een training.
Dit kan per dagdeel/ dag en een cyclus van een aantal dagdelen wekelijks achter elkaar.
Prijs is afhankelijk van de wensen en de frequentie. Koffie, thee, lunchgebruik etc. Eventueel met huur van Marjo of Jos als docent.

 


Informeer naar alle mogelijkheden en kosten.

info@zepplinn.nl of bel 06-51587368 Marjo Wiltingh